Als kind was ik helemaal gefascineerd door de pottenbakker in een dorpje in Frankrijk waar we op vakantie waren. Toch heeft het lang geduurd voor ik besefte dat hier ook mijn passie ligt. Dat de creativiteit die ik altijd al had, pas ‘in de klei’ echt helemaal tot uiting komt. Alsof de puzzelstukjes nu in elkaar vallen. Het is een feestje om in mijn atelier met klei bezig te kunnen zijn!

Mijn verhaal

Mijn voorkeur gaat tot nu toe vooral uit naar het handopbouwen met klei.  Het maken van sculpturen, zowel abstract als van dieren en mensen. Ik zit nog volop in het leerproces en ben nog zoekend naar mijn  ‘eigen stijl”. Dat hele proces doe ik samen met mijn collega/klasgenoten bij IKO de kunstacademie in Hoogstraten, waar we sinds enkele jaren de opleiding keramiek volgen. Het leerproces op zich is zo leuk dat ik er nu al van overtuigd ben dat ik hierna direct door ga naar de eveneens 5-jarige opleiding beeldhouwkunst.

 

De kunstenaar

Omdat ik nu eenmaal altijd uitdagingen zie in het leven en ook probeer het beste te maken van de mindere dingen die het leven brengt, ben ik tijdens de opleiding al begonnen met mijn eigen atelier. Hier leren we van elkaar,  proberen nieuwe technieken uit, experimenteren we met glazuren en verschillende soorten klei. Je kunt meedoen met de wekelijks creatieve momenten, een workshop of gewoon eens een afspraak maken om te komen kijken in mijn atelier.

Vanaf 2022 mag ik mijn werk ook exposeren bij de KuBra-Art Galerie in Rosmalen. Op facebook en instagram hou ik je op de hoogte van de data. Ik kreeg wel de opdracht mee om me iets meer als kunstenaar te profileren, beetje spannend nog, maar dus bij deze.

 

Eigen werk

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verschijnen de laatste nieuwtjes over Inzustria in je mailbox.

Adres

Hoogstraat 7A
4873 LC Etten-Leur

Bel Inzustria

(+31)  6 83200703

Mail Inzustria

info@inzustria.nl